Revisor logo

 
Du er her: Forside » Samfund & Politik
Samfund & Politik

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire finansieringsselskaber for manglende kreditoplysninger

I forbindelse med en fælleseuropæisk undersøgelse af virksomheder, der låner penge ud til forbrugere, har Forbrugerombudsmanden i en række tilfælde konstateret, at der efter hans opfattelse er problemer med at overholde oplysningskravene i markedsføringsloven. Det er nu ført til politianmeldelse af..

Femte landsdækkende aktion mod social dumping

Arbejdstilsynet, SKAT og politiet gennemførte i går, tirsdag, årets femte landsdækkende aktion mod social dumping. Aktionen rettede sig mod bygge- og anlægsbranchen med fokus på store byggepladser. På den femte landsdækkende aktion tirsdag mod social dumping kontrollerede Arbejdstilsynet, SKAT og..

Social arv slår igennem hos 15-årige i skolen

Forældrenes ressourcer har stor betydning for de unges valg af ungdomsuddannelse. Der er markant social skævhed i de unges forventninger til deres videre uddannelse, viser SFI-rapporten ?15-åriges hverdagsliv og udfordringer?. SFI har fulgt 6.000 børn siden deres fødsel i 1995 i..

Forbrugsglade danskere rammes af afdragsboom

Ti år uden afdrag har fået købeglade boligejere til at øge deres forbrug, vurderer Realkredit Danmark. Markant flere danskerne får svært ved at betale afdrag på deres boligkreditlån, når vi nærmer os ti-året for boligmarkedets boom i 2015/16, siger Ret&Råd. Det kan blive en økonomisk udfordring..

GE Fibernet politianmeldt for udsendelse af reklame til personer på Robinsonlisten

GE Fibernet, en internetudbyder med hovedkontor i Østjylland, udsendte i oktober 2011 184 breve til personer, der ved at registrere sig på den såkaldte ?Robinsonliste? havde frabedt sig henvendelser fra erhvervsdrivende i markedsføringsøjemed. Dette resulterer nu i en politianmeldelse af..

Forældreansvarsloven 2012 er trådt i kraft 1. oktober

Grundprincippet om fælles forældremyndighed og begge forældres fælles ansvar er stadig gældende. Det bedste for barnet er sat i fokus. Loven indeholder følgende ændringer: - Der kan kun ske ophævelse af fælles forældremyndighed, hvis der ikke er holdepunkter for samarbejde - Der kan ske..

Halinspektør og byrådsmedlem Claus Larsen fylder 50 år

Tirsdag den 16. oktober fylder halinspektør i Jyllingehallerne og byrådsmedlem i Roskilde Kommune, Claus Larsen, 50 år. Claus Larsen blev i 1982..

Sundhedsministeren åbner Danmarks første stofindtagelsesrum

Halmtorvet på Vesterbro i København bliver det første sted i Danmark, hvor der åbnes et godkendt stofindtagelsesrum. Sundhedsministeren ser frem til åbningen af rummet, som vil give stofmisbrugerne en mere tålelig tilværelse og også forventes at medvirke til, at antallet af overdosisdødsfald blandt..

Mindre risiko for forurenet drikkevand

Alle danske vandværker skal have systematiske arbejdsrutiner. Målet er at undgå drikkevandsforureninger. I de senere år har Danmark oplevet en række store drikkevandsforureninger i blandt andet Tune og Køge, hvor forbrugere er blevet syge eller har måttet koge vandet i månedsvis. Nu skal..

GE Fibernet politianmeldt for udsendelse af reklame til personer på Robinsonlisten

GE Fibernet, en internetudbyder med hovedkontor i Østjylland, udsendte i oktober 2011 184 breve til personer, der ved at registrere sig på den såkaldte ?Robinsonliste? havde frabedt sig henvendelser fra erhvervsdrivende i markedsføringsøjemed. Dette resulterer nu i en politianmeldelse af selskabet...

Ny sundhedspakke styrker patientsikkerheden

Sundhedsminister Astrid Krag tager nu initiativ til at styrke sikkerheden for patienter markant. Det gør hun ved at lancere en samlet patientsikkerhedspakke, som indeholder 20 konkrete initiativer. Alle danskere skal kunne regne med at modtage en ordentlig behandling i sundhedsvæsenet. Men den..

Kontrol af CT-skannere i Danmark

Sundhedsstyrelsen udgiver anbefalinger om, hvordan modtage- og statuskontrol skal foretages på CT-skannerne i Danmark. Kontrollen består af målinger, som foretages af en røntgenfysiker eller et autoriseret røntgenfirma. Målingerne skal sikre, at skannerne fungerer, som de skal, både ved nyindkøb..

Ny topchef i Zealand Care

Efter næsten tyve år som stifter og topchef i Zealand Care giver Bjarne Henneman faklen videre. Dermed går en af Danmarks førende hjælpemiddelvirksomheder ind i en ny æra. I næsten tyve år har Bjarne Henneman været umulig at komme uden om, når det handlede om hjælpemidler. Produkter og..

Debatbog: globaliseringen fører til forfladigelse og overadministration af uddannelserne

Debatbogen Uddannelseskvalitet i en globaliseret verden sætter fokus på, hvordan de videregående uddannelser i disse år forandrer sig med nye styringsmekanismer, organiseringsprincipper, kvalitetssikringstiltag og krav til indhold og output. Globaliseringen har medført et forstærket ønske om at..

Sorø satser på udvikling

Et smalt budgetforlig mellem to af byrådets fem partier byder på investeringer i både udvikling og service, men også på millionbesparelser på driften. Selv i et sparebudget har de to partier fundet midler til at investere i erhvervsudvikling, byudvikling og bosætning. Konkret investeres der 6,6..

Redegørelse om CIBOR

Det er afgørende at få genskabt tilliden til CIBOR. Derfor etableres nu et markedsbaseret supplement til CIBOR samt offentligt tilsyn med fastsættelsen. Desuden får Finanstilsynet mulighed for at undersøge bankernes interne materiale om CIBOR. Erhvervs- og vækstministeriet konstaterer, at..

Skatteministeriet får ny struktur

Skatteministeriet bliver opdelt i et departement og en selvstændig styrelse med fokus på borgere og virksomheder, indsats og inddrivelse. Det sker for at genoprette tilliden til ministeriet og sikre, at der ikke kan rejses spørgsmål om mulig politisk indblanding i den konkrete sagsbehandling. Fra..

Advarsel fra Foreningen Far

Er du mand og ordblind - lad være med at få børn! Vi har i Danmark en skilsmisserate på ca. 50% og 87% af alle børn bor hos mor. Et tal som er steget siden 1980 på trods af en samfundsudvikling med større ligeværdighed i familierne. Sagsbehandlingstiderne for dine børns samvær med dig er aktuelt..

Ny socialfaglig hjemmeside

I nat gik Socialt Lederforums nye hjemmeside i luften. Hjemmesiden er målrettet alle som søger viden og netværk inden for det specialiserede område. Nu kan alle med interesse for det socialfaglige område få let adgang til den nyeste viden og landets største netværk. Socialt Lederforums nye..

Ny, offentlig myndighed udbetaler familieydelser fra 1. oktober 2012

Nogle borgere vil snart opleve, at de ikke længere får deres penge fra kommunen, men fra den nye offentlige, myndighed UDBETALING DANMARK. Det vil ske fra den 1. oktober 2012, hvis du modtager én eller flere familieydelser ? det vil sige: ? børne- og ungeydelse ? børnetilskud ? forskudsvist..

Bødskov: Indsatsen mod kriminelle asylansøgere styrkes

Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen sætter nu stærkt ind over for kriminelle asylansøgere og andre kriminelle udlændinge. I dag har politiet foretaget en aktion i Sandholmlejren, hvor 38 personer er anholdt. Og alene i den sidste måned er 40 udenlandske statsborgere blevet frihedsberøvet på..

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for august 2012

Ledigheden for august er faldet i forhold til juli 2012. Bruttoledigheden er faldet med 2.400 personer til i alt 162.700 personer, og ledigheden er således på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger: - Jeg er glad for dagens tal, men ledigheden er stadig en..

Nyt coronavirus som kan forårsage alvorlig luftvejssygdom

Det engelske Health Protection Agency har den 23. september oplyst, at man har isoleret et nyt coronavirus fra en patient, som er indlagt på et hospital i England med alvorlig lungesygdom og påvirket nyrefunktion. Patienten er overflyttet fra Qatar og havde forinden også været i Saudi Arabien. ..

Nye overenskomster skal give plads til ledelse og forandringer

?Når vi til december indleder forhandlinger om nye overenskomster, så går vi til forhandlingsbordet med en ambition om at få skabt plads til, at de kommunale ledere får mest mulig rum til at gennemføre forandringer og udvikle, dér hvor de lokalt har behov. Vi er blandt andet klar til at se kritisk..

Mange positive ting i tilsynsreform

KL er positiv over for store dele af regeringens forslag om en reform af kommunernes arbejde med at godkende og føre tilsyn med opholdssteder for anbragte børn og unge. KL finder det dog meget beklageligt, at man samler tilsynsopgaven i fem store enheder, og frygter, det vil gå ud over nærheden og..

Gjerskov vil stoppe omstridt brug af antibiotika

EU bør stramme reglerne for at bruge antibiotika til dyr. Det sagde Mette Gjerskov i dag i EU?s ministerråd, efter det i sidste uge kom frem, at den multiresistente ESBL-bakterie kommer med dyr til Danmark. EU kommissæren deler den danske bekymring. De multiresistente ESBL-bakterier spreder sig..

Maksimale ventetider for kræft og hjertesygdomme

Regionerne har indsendt indberetninger til Sundhedsstyrelsen om overholdelsen af maksimale ventetider for august måned 2012 vedrørende patienter med kræft og hjertesygdom. Indberetningerne viser ingen overskridelser, hvilket regionernes direktioner har bekræftet overfor Sundhedsstyrelsen. ..

Forbrugsglade københavnere rammes af afdragsboom

Ti år uden afdrag har fået købeglade boligejere, bl.a. i København, til at øge deres forbrug, vurderer Realkredit Danmark. Markant flere københavnere får svært ved at betale afdrag på deres boligkreditlån, når vi nærmer os tiåret for boligmarkedets boom i 2015/16, siger Ret&Råd. Det kan blive en..

Forbrugsglade roskildensere rammes af afdragsboom

Ti år uden afdrag har fået købeglade boligejere, bl.a. i Roskilde, til at øge deres forbrug, vurderer Realkredit Danmark. Markant flere roskildensere får svært ved at betale afdrag på deres boligkreditlån, når vi nærmer os tiåret for boligmarkedets boom i 2015/16, siger Ret&Råd. Det kan..

Forbrugsglade odenseanere rammes af afdragsboom

Ti år uden afdrag har fået købeglade boligejere, bl.a. i Odense, til at øge deres forbrug, vurderer Realkredit Danmark. Markant flere odenseanere får svært ved at betale afdrag på deres boligkreditlån, når vi nærmer os tiåret for boligmarkedets boom i 2015/16, siger Ret&Råd. Det kan blive en..

Forbrugsglade århusianere rammes af afdragsboom

Ti år uden afdrag har fået købeglade boligejere, bl.a. i Århus, til at øge deres forbrug, vurderer Realkredit Danmark. Markant flere århusianere får svært ved at betale afdrag på deres boligkreditlån, når vi nærmer os tiåret for boligmarkedets boom i 2015/16, siger Ret&Råd. Det kan blive en..

Danmark indgår grøn samarbejdsaftale med Sydkorea

Miljøminister Ida Auken har indgået en grøn samarbejdsaftale med Sydkoreas miljøminister, Yoo Young Sook. Aftalen skal styrke samarbejdet inden for, vand-, luft- og affaldsteknologier. Ida Auken er i disse dage på rundrejse i Sydkorea og Kina for at fremme dansk miljøteknologi og skabe grønne..

Professor Ulla Hass og Professor Anne Marie Vinggaards tiltrædelsesforelæsning om hormonforstyrrende stoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ulla Hass og professor Anne Marie Vinggaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 12. oktober 2012. Ulla Hass og Anne Marie Vinggaard forsker i hormonforstyrrende stoffer og vil fortælle om baggrund, status og perspektiver inden for deres forskning...

Forældre bliver klogere til barselstræf

Falck, psykologer og andre småbørnseksperter mødes med nybagte forældre og giver gode råd og vejledning om, hvordan de kan forberede sig på livet som forældre ? både på godt og ondt. På både biblioteket i Toftlund og i Tønder Medborgerhus i Tønder mødes nybagte forældrepar når Tønder Kommune..

Hjemvendte soldater er psykisk belastede

Når de udsendes i international tjeneste, er danske soldater generelt mindre psykisk belastede end en sammenlignelig kontrolgruppe ? men i årene efter de kommer hjem stiger forekomsten af psykiske sygdomme blandt soldaterne markant. Det viser en ny SFI-rapport. Danske soldater har generelt et..

Oplysningskampagne på vej

Sorø Kommune har valgt at iværksætte en oplysningskampagne over for kommunens kontant-hjælpsmodtagere for at gøre borgerne opmærksomme på de regler der gælder hvis man som kontanthjælpsmodtager vinder i lotto eller på anden vis kommer til penge. Derfor vil alle kommunens ca. 600..

Koda Skolekontakt klar til end en sæson

170 skoler fordelt på hele landet har igen i år fået muligheden for at komme med i Koda Skolekontakt. Den populære ordning bringer for ottende år i træk 20 kunstnere ud på danske skoler for at lære nye musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. Det er der god grund til, hvis..

Dansk Metal glæder sig over ministerudmeldingen

Langt flere ledige skal have en uddannelse. Den meddelelse kommer fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i dag. Det glæder Dansk Metal, men forbundet kræver fortsat en holdbar løsning for de arbejdsløse, der lige nu er på vej ud over dagpengekanten. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen..

Hvem skal have 25.000 kr.?

Sidst på året uddeler Tønder Kommune den sociale virksomhedspris 2012. Alle kan foreslå kandidater til prisen Tønder Kommune gør nu klar til at hædre en eller evt. flere virksomheder, som har udvist særlig stor social ansvarlighed. Det sker ved uddeling af Tønder Kommunes Sociale..

Vejledning om kunstig befrugtning

Kvalitet og sikkerhed er i fokus i Sundhedsstyrelsens reviderede vejledning om kunstig befrugtning, som sendes i høring. Vejledningen skal synliggøre rammerne for den bedste og mest sikre fertilitetsbehandling, op til at nye ændringer af befrugtningsloven træder i kraft 1. oktober. Vejledningen..

Unge kunstnere lærer at blive hørt

En af Danmarks førende stemmepædagoger er tilknyttet Dansk Talentakademi Som kunstner er det af afgørende betydning at kunne fænge sit publikum. Det er man meget bevidst om hos Dansk Talentakademi, hvor eleverne ved siden af undervisningen i de kunstneriske discipliner løbende arbejder med at..

Borgerservice i Middelfart holder Open by Night

Når Middelfart midtby den 28. september holder ?Open by Night?, så slår Middelfart Rådhus dørene op og tilbyder hjælp til at få oprettet sit NemID eller sin digital postkasse på Borger.dk. Formålet er at forberede borgerne til fremtidens digitale kommunikation med det offentlige. I dagens anledning..

Kritik af medicinering i psykiatrien

Sundhedsstyrelsen udtrykker i et notat kritik af Region Hovedstadens Psykiatri (RHP) og centerledelsen på Psykiatrisk Center Glostrup (PCG) i forbindelse med brug af det beroligende middel midazolam og brug af høje doser antipsykotisk medicin på PCG. Sundhedsstyrelsen var i juni 2012 på et..

Borgere med komplekse hjerneskader skal sikres tilbud af høj kvalitet

I dag offentliggør KL et nyt udspil på hjerneskadeområdet. Sikring af specialviden, ensartet behandling i alle kommuner samt nærhed og helhed er kodeordene. Alle kommuner skal sikre, at borgerne med komplekse hjerneskader har adgang til specialiseret hjerneskaderehabilitering. Sådan lyder en af de..

Metal roser regeringens kreditpakke

Regeringen lægger op til til en storstilet kreditpakke målrettet små- og mellemstore virskomheder. Pakken skal skaffe kapital til sunde projekter, som bankerne i dag ikke vil låne penge til. Initiativet modtager stor ros fra Metal, der forventer, at det vil skabe nye arbejdspladser på danske..

MANDAG MORGEN: Strukturreform i Statsforvaltningerne

Statsforvaltningerne skulle effektivisere og styrke behandlingen af bl.a. familiesager, men det er gået lige omvendt. Cocktailen af rationaliseringer og mere arbejde giver langsom og dårlig sagsbehandling skriver Mandag Morgen. Vi ser i Foreningen Far en helt ny vej med åben, moderne og positiv..

Bødskov imponeret over politiets flotte omdømme

Dansk politi er blandt de fire bedste offentlige organisationer målt på omdømme. Det viser en undersøgelse af de 39 mest synlige myndigheder og offentlige organisationer, som analyseinstituttet Reputation Institute netop har offentliggjort. Justitsminister Morten Bødskov roser politiet for det..

Ida Auken indvier vandsamarbejde mellem Europa og Kina

Miljøminister Ida Auken besøger Sydkorea og Kina for at diskutere miljøpolitik, gøde jorden for dansk erhverv og indvie EU's vandinitiativ i Kina. Samarbejdet er en vigtig platform for europæiske virksomheder, der vil ind på det asiatiske marked. Arbejdsprogrammet er tætpakket, når miljøminister..

Bred aftale: Øget fokus på udrejse ? nye muligheder for asylansøgere

Regeringen, Enhedslisten og Liberal alliance har i dag indgået en aftale om øget fokus på udrejse og nye muligheder for asylansøgerne. Aftalen udmønter finanslovsaftalen for 2012 om at give asylansøgere adgang til arbejde og bolig udenfor asylcentret. Aftaleparterne ønsker et asylsystem, som..

Muslinge- og østersfiskeri åbner i Limfjorden

Kvoterne og licenserne til at fiske muslinger og østers i Limfjorden er på plads. Samtidig arbejdes der på en ny politik, der skal sikre, at fiskeriet i Limfjorden på sigt bliver mere bæredygtig til gavn for både natur og fiskere. Her vil centrale aktører blive inddraget. Fra i dag kan der fiskes..


 
Søg

  

Seneste nytArtikler

 
Nyeste

SenesteMest besøgteMindst besøgteTilfældige


Søgninger


Gør til din startside - Tilføj revisionen.dk til foretrukne - Privacy Policy