Revisor logo

 
Du er her: Forside » Samfund & Politik » Konfirmander designer selv deres salmebog på nettet

Konfirmander designer selv deres salmebog på nettet

I dag, mandag den 18. februar 2008, får Det Kgl. Vajsenhus den første online butik af sin art, hvor man blandt andet kan designe sin personlige salmebog. Det Kgl. Vajsenhus forventer, at mange især konfirmander vil benytte sig af muligheden.

Brugerdreven innovation har nu også bredt sig til de kirkelige kredse. Forbrugerne er vilde med at skræddersy deres egne produkter og har længe haft mulighed for selv at designe gummisko og computere på nettet hos eksempelvis Nike og Dell. Nu er turen kommet til salmebøger i Det Kgl. Vajsenhus nye internetbutik. På www.dendanskesalmebog.dk kan man designe en salmebog til sig selv eller sit yndlingsbarnebarn og vælge mellem forskellige omslag, symboler og endda få sit eget navn i guld.

Du er ét klik fra en "personlig designet" salmebog
Det Kgl. Vajsenhus er en skole for forældreløse, børn af enlige forsørgere og børn i familiepleje, som her får særlig social omsorg. Som en livsvigtig indtægtskilde har skolen siden 1778 haft forlagsrettighederne til den autoriserede danske salmebog. Forstander Martin Agerbak Madsen siger: "Indtægten fra salmebøgerne er forudsætningen for, at vi har råd til at drive en moderne og god skole, og derfor er det helt naturligt at gå på nettet med vores salmebog. Der er også en god idé, at folk får en salmebog, de virkelig føler er deres, samtidig med, at det er nemmere og billigere at bestille og få den leveret end tidligere."

Kommende konfirmander tester salmebogsdesignet
Systemet er testet af elever i 7. klasse på Det. Kgl. Vajsenhus. Amanda, der snart skal konfirmeres, synes det var sjovt at vælge selv: "Jeg tog en hvid konfirmandsalmebog med mit navn og min konfirmationsdato. Så har jeg valgt symbolet "Livets Træ", fordi det viser et træ, der bliver større og større med tiden ? ligesom os selv". En anden kommende konfirmand, Jasper, valgte også en hvid salmebog med navn og dato, men med et andet symbol: "Mit symbol er Jacobsstigen, fordi den er lidt snørklet, ligesom livet. Man slipper jo ikke for, at det går op og ned. Det er sjovt at have en salmebog, som ingen andre har".

Til "Verdens Ende" med verdens flotteste salmeskat
Frederik den IV stiftede Det Kgl. Vajsenhus for at give forældreløse børn mulighed for en tryg opvækst og en god skolegang. I "Anordning og Instruks for Det Kgl. Vajsenhus" skriver kongen afslutningsvis, at Stiftelsen skal "bestå til Verdens Ende".
Det tager man skam alvorligt på skolen og derfor skal der selvfølgelig sælges salmebøger til moderne mennesker på moderne manér. Forstander Martin Agerbak Madsen siger: "I Danmark har vi verdens flotteste salmeskat, som vi både skal bevare og bruge. Det er dejligt og sundt at synge. Hvis det kniber med at huske melodierne kan man også gå på nettet og høre alle salmerne i salmebogen, så man kan synge med derhjemme". Martin Agerbak Madsen tror, at endnu flere forældre og bedsteforældre har lyst til at give unge en personlig salmebog i konfirmationsgave, nu hvor man kan gå på nettet og designe den sammen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst presseansvarlig Heidi Meier Pedersen på telefon: 2680 3503. Bemærk venligst vedhæftede faktaark.

Pressefotos kan downloades på www.dendanskesalmebog.dk/presse
 
 
Søg

  

Seneste nytArtikler

 
Nyeste

SenesteMest besøgteMindst besøgteTilfældige


Søgninger


Gør til din startside - Tilføj revisionen.dk til foretrukne - Privacy Policy